A történet

A Szekszárdi Gitártriót a klasszikus zene szeretetétől vezérelve alapítottuk 1999

szeptemberében. Alapítótagok: Csele Lajos, Tamási János és Dudás Attila.

2001-ben Decsi-Kiss Andrással kvartetté bővültünk, innentől fuvola is színesítette a koncertjeinket Tolna megyében, Magyarországon és 2009 óta a határon túl is.

A különböző tagcserék, koncertfelkérések, új igények okán repertoárunk egyre bővült, stílusunk szerteágazóbb lett. Az előadási darabjaink: gitárművek bármilyen zenei kategóriában, népzenei-, egyház zenei-, könnyűzenei,- és jazz standard feldolgozások, valamint saját kompozíciók. Mára a rendezvényeinken a különböző művészeti ágak szintézise valósul meg. Így például vannak verssel fűszerezett vagy kifejezetten versre épülő előadásaink, a minden év júliusában megrendezett Borok és Húrok fesztiválunkon pedig a zene és a szekszárdi borok harmóniáját mutatjuk be.

Ezzel a széles repertoárral, újszerű interpretálási móddal új igényt elégítünk ki a tartalmas, szórakoztató akusztikus gitárzene népszerűsítésében. 

A Szekszárdi Gitárkvartett nevében nem követi a színpadon lévő zenészek számát. Jelenleg az alábbi felállásban működik a zenekar:
Csele Lajos / gitár
Komjáthy Péter / gitár
Szecsődi István / basszusgitár
Wessely Ágnes / ének, ütőhangszerek, gitár
Lotz Katalin / vers, ének, gitár, fuvola, ütőhangszerek
Komjáthi Tamás / 12 húros gitár

Állandó vendégünk:
Rubányi Anita / vers

Lemezeink:
2004 - Szekszárdi Gitárkvartett I.
2009 - Dallal, verssel
2012 - In memoriam Babits Mihály

előkészületben: In memoriam Lorca

Szekszárdi Gitár Egyesület      

7100-Szekszárd,Bartina u.4.

Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el