A történet

A Szekszárdi Gitártriót a klasszikus zene szeretetétől vezérelve alakítottuk 1999 augusztusában. Alapítótagok: Csele Lajos, Tamási János és Dudás Attila. 

2001-ben Decsi-Kiss Andrással kvartetté bővültünk, innentől fuvola is színesíti koncertjeinket Tolna megyében, Magyarországon és 2009. óta a határon túl is.

A különböző tagcserék, koncertfelkérések, új igények okán repertoárunk egyre bővült, stílusunk szerteágazóbb lett. Reneszánsz, klasszikus, könnyű-, komoly-, illetve népzenei feldolgozásokat, valamint saját szerzeményeket játszunk a 12-21. század zenéiből egyházi és világi rendezvényeken. Mára a rendezvényeinken a különböző művészeti ágak szintézise valósul meg. Így például vannak verssel fűszerezett vagy kifejezetten versre épülő előadásaink, a minden év júniusában megrendezett Borok és húrok fesztiválunkon pedig a zene és a gasztronómia harmóniája mutatkozik meg. 

Ezzel a széles repertoárral, újszerű interpretálási móddal új igényt elégítünk ki a tartalmas, szórakoztató akusztikus gitárzene népszerűsítésében. 

A Szekszárdi Gitárkvartett tagjai 2011 óta:
Csele Lajos / gitár
Komjáthy Péter / gitár
Decsi-Kiss András / gitár, fuvola
Szecsődi István / basszusgitár

Állandó vendégeink:
Lotz Katalin / vers, ének, gitár, fuvola
Rubányi Anita / vers
Wessely Ágnes / ének, dobok, gitár
Komjáthi Tamás / 12 húros gitár

Lemezeink:
2004 - Szekszárdi Gitárkvartett I.
2009 - Dallal, verssel
2012 - In memoriam Babits Mihály
előkészületben: In memoriam Lorca

Szekszárdi Gitár Egyesület      

7100-Szekszárd,Bartina u.4.

Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!